Εθελοντική Αιμοδοσία


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες του 55ου Δημοτικού Σχολείου και του 32ου Νηπιαγωγείου Πατρών

Το πλήρωμα του χρόνου για την εθελοντική αιμοδοσία μας ήλθε και πάλι. Σας περιμένουμε ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 13:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, να προσφέρουμε αίμα, να σώσουμε ζωές, να δώσουμε ελπίδα, να χαρίσουμε παρηγοριά, ανακούφιση, δύναμη, θεραπεία, χαρά. Να δώσουμε ενεργό και ζωντανό μάθημα στους μαθητές και μαθήτριές μας. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Στόχος μας είναι όπως και πέρσι να γίνει μία γιορτή προσφοράς, μία εκδήλωση αλληλογνωριμίας και αλληλεγγύης με αφορμή την αιμοδοσία. Μπορείτε να φέρετε όποιος θέλει γλυκίσματα, φαγητά τα οποία θα τα φάμε εδώ μεγάλοι και οι μαθητές μας. Είναι μία ευκαιρία συνάντησης στο Σχολείο, συμμετοχής, διαλόγου και συμπαράστασης.

   Φίλες και φίλοι, δυστυχώς, δεν υπάρχει συγγένεια στην οποία κάποιο μέλος της (είτε κοντινός συγγενής μας είτε πιο μακρινός), να μην χρειαστεί σε κάποια δύσκολη φάση της ζωής του αίμα. Ο πόνος και η νόσηση είναι σύμφυτα με την ανθρώπινη φύση. Η μεταπτωτική κατάσταση του ανθρώπου κρύβει δυσάρεστες καταστάσεις και χρειάζεται αγώνας για να επιστρέψουμε στην πηγή της Ζωής και της Υγείας που είναι ο Θεός. Σύγχρονοι ασκητές μας είπαν το χαρακτηριστικό ότι πρέπει να δώσουμε αίμα για να πάρουμε πνεύμα. Οι ανάγκες είναι πολλές. Μικρά παιδιά με καρκίνο, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, θύματα τροχαίων ατυχημάτων, προγραμματισμένα χειρουργεία, χρειάζονται αίμα. Αναβάλλονται στα νοσοκομεία εγχειρήσεις και θεραπείες, συγγενείς και φίλοι των ασθενών αναζητούν με αγωνία τις μονάδες αίματος προκειμένου να προχωρήσει η θεραπεία των δικών τους ανθρώπων. Συχνά, το νοσηλευτικό προσωπικό, έρχεται αντιμέτωπο με ανάγκες των ανθρώπων που η τελευταία τους ευκαιρία είναι η εύρεση ενός εθελοντή αιμοδότη, ενός δότη αιμοπεταλίων ή ενός δότη μυελού οστών.

  Κάθε χρόνο η Πατρίδα μας δίνει 5.000.000 Ευρώ μόνο στην Ελβετία για κάλυψη μέρους των αναγκών της σε αίμα. Η Ελλάδα κατατάσσεται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 60 χώρες στον κόσμο μας που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους για αίμα και στηρίζονται στην εισαγωγή αίματος από άλλες χώρες. Χρειαζόμαστε 120.000 μονάδες αίματος μόνο για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία. Οι συνολικές μας ανάγκες λόγω των πολλών ατυχημάτων αλλά και των χειρουργείων των ασθενών, αγγίζουν τις 700.000 φιάλες ετησίως. Και για τους 3 πρώτους μήνες του 2019 που διανύουμε οι ανάγκες μας σε αίμα ήταν κραυγαλέες και επιτακτικές. Πολλές φορές τα νοσηλευτικά Ιδρύματα έκαναν έκκληση για αίμα. Μάλιστα, η επιδημία γρίπης και γαστρεντερίτιδας, είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί αιμοδότες να μην μπορούν να δώσουν αίμα επειδή νοσούσαν. Για όλους αυτούς τους λόγους, σας περιμένουμε ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος Αιμοδότης της Ανθρωπότητας και Αρχηγός της Αιμοδοσίας είναι ο Ιησούς Χριστός ο οποίος δια του αίματός του ανόρθωσε, ζωοποίησε και αναγέννησε το Ανθρώπινο Γένος. Δια του αίματός του επί του Σταυρού και το παρατεινόμενο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, έχουμε την δυνατότητα μετοχής στην Αιώνια Ζωή και Βασιλεία Του.

   ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 13:30 5 ΛΕΠΤΑ  ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΔΥΝΑΜΗ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΧΑΡΑ, ΕΛΠΙΔΑ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

                      Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 55ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
                         Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ 32ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
                          ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
                              Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
           
                   


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου