Του καιρού τα μυστικά...


Σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στο Δρέπανο Αχαΐας για να παρακολουθήσουν μια συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο της μετεωρολογίας , από την εξέλιξη της ανά τους αιώνες και τα όργανα που χρησιμοποιεί σήμερα , έως την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Χωρισμένη σε τρεις θεματικές ενότητες , η Έκθεση αποκαλύπτει στους μαθητές τα μυστικά του καιρού , μέσα από ένα συνδυασμό βίντεο , προσομοιώσεων , πειραμάτων και διαδραστικών εφαρμογών.


Η πρώτη ενότητα , με τίτλο "Η εξέλιξη της Μετεωρολογίας" , περιλαμβάνει την εξέλιξη της επιστήμης της Μετεωρολογίας , από την εποχή του Αριστοτέλη , ο οποίος πρώτος παρατήρησε και κατέγραψε τα φαινόμενά της , έως τις σημερινές μεθόδους και τα όργανα που χρησιμοποιεί.


Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο "Ερμηνεία Μετεωρολογικών Φαινομένων" , οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων , καθώς και τους τρόπους προστασίας από αυτά. 





Η τρίτη ενότητα έχει τίτλο "Κλίμα , Εποχές και Κλιματική Αλλαγή" και εξηγεί την εναλλαγή των εποχών , την αλλαγή του κλίματος , το φαινόμενο του θερμοκηπίου , καθώς και τις επιπτώσεις του στο κλίμα της Γης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου