Το 55 υποψήφιο για τα ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ !


Μια εξαιρετική τιμή για το σχολείο μας να προταθεί ως ΥΠΟΨΗΦΙΟ για τα ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ  , μιας διοργάνωσης που αναλαμβάνει κάθε χρόνο η εφημερίδα Πελοπόννησος και το Ινστιτούτο Πρόσωπα και αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό στην Αχαϊκή κοινωνία , με τον οποίο τιμούνται οι συμπολίτες μας που επέδειξαν αξιόλογη δράση το έτος που πέρασε. 
Όποιοι επιθυμούν να στηρίξουν την υποψηφιότητα του σχολείου μας αρκεί να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - 55ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και να ψηφίσουν με το προσωπικό τους mail.   Η ψηφοφορία  θα διαρκέσει ως τις 29 Δεκεμβρίου , ενώ η τελετή βράβευσης θα γίνει την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το κείμενο που συνοδεύει την υποψηφιότητά μας : 

55ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ξεκλειδώνοντας την ...αλήθεια !

Μαθητές του 55ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας , με την καθοδήγηση φωτισμένων δασκάλων , γύρισαν μια ταινία όπου ένα κλειδί γίνεται αφορμή για να κατανικηθούν στερεότυπα γύρω από τον μετανάστη και τον ξένο. Η ταινία απέσπασε το 2ο Βραβείο στον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας "Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ". Επικεφαλής της δημιουργικής ομάδας είναι ο δάσκαλος Θανάσης Μπακαστάθης. 
Το 55ο Δημοτικό έχει μεγάλη παράδοση στην παραγωγή μαθητικών ταινιών. Στα 13 χρόνια ενασχόλησής του με το αντικείμενο έχουν παραχθεί 21 ταινίες μικρού μήκους , animation , ντοκιμαντέρ και σχεδόν οι μισές έχουν βραβευτεί σε πανευρωπαϊκούς , πανελλήνιους και τοπικούς διαγωνισμούς καθώς και σε κινηματογραφικά φεστιβάλ.


«Το κλειδί» είναι μια ταινία που ανοίγει το βλέμμα μας σε έναν κόσμο τόσο κοντά μας και τόσο μακριά μας. Έναν κόσμο χωρίς στερεότυπα , ρατσισμό , προκαταλήψεις , πόλεμο , πρόσφυγες , διακρίσεις.
Έναν κόσμο με αδελφοσύνη , ισότητα , ειρήνη , αλληλεγγύη.
Ένα μαγικό κλειδί που ανοίγει την πόρτα σε έναν κόσμο πιο δίκαιο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου