Τα Δημοτικά Σχολεία ανοίγουν - Ενημέρωση από τον Δ/ντή

Αγαπητοί μου Γονείς και Κηδεμόνες του 55ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, 

     εύχομαι να είστε καλά οικογενειακώς, και ο Θεός να σας χαρίζει υπομονή, δύναμη και ελπίδα κατά την διάρκεια κυρίως αυτής της δοκιμασίας που πλήττει την Ανθρωπότητα. Οι αστείρευτες όμως δυνάμεις και δυνατότητες της Ανθρωπότητας -παρά τις κάθε φορά αντιξοότητες, και ο νους του ανθρώπου, πάντοτε στο τέλος ξεπερνούν έστω και με κόστος, τα διάφορα προβλήματα που ορθώνονται. Τίποτα για τον άνθρωπο δεν είναι ανυπέρβλητο και μάλιστα γι αυτόν που ελπίζει και πιστεύει και προσδοκά, αγωνιζόμενος βέβαια και ο ίδιος για αίσια έκβαση. 

     Αν και κρίνω ότι έχετε επαρκέστατη ενημέρωση, επιγραμματικά ωστόσο θα ήθελα να σας επισημάνω-θυμίσω τα κάτωθι : 

  1. Τα Δημοτικά Σχολεία-και τα Νηπιαγωγεία βεβαίως, ανοίγουν την Δευτέρα 1 Ιουνίου. Τα παιδιά θα λάβουν τους τίτλους τους προφανώς την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Καθώς θα προσεγγίζουμε αυτή την ημερομηνία, θα ενημερωθείτε επαρκέστερα με λεπτομέρειες.
  2. Έχετε ήδη ενημερωθεί από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κάθε Τμήματος σχετικά με το πότε θα προσέρχονται τα παιδιά για μάθημα σε εβδομαδιαία βάση.
  3. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική τόσο για τους Εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.
  4. Εξυπακούεται ότι αν κάποιο παιδάκι εκδηλώσει στο σπίτι του κάποια ύποπτα συμπτώματα ή δεν αισθάνεται εν γένει καλά, δεν προσέρχεται στο Σχολείο. 
  5. Επειδή τα κυλικεία δεν λειτουργούν, και τα παιδιά δεν πρέπει να πίνουν νερό από τις βρύσες με το στόμα, συνιστάται να φέρουν μαζί τους : Α. 2 μπουκαλάκια μικρά με νερό και ατομικό ποτήρι ή το παγουράκι τους. Το νερό να είναι δροσερό ώστε να κρατήσει η θερμοκρασία του κάποιες ώρες τουλάχιστον.Β. Συσκευασμένη καλά τροφή για πρόγευμα ή κολατσιό που θα το τρώνε στο διάλειμμα αν πεινάσουν και θα το έχουν μαζί τους. Τροφή που να μην μπορεί να αλλοιωθεί.  
  6. Τα παιδιά θα εισέρχονται μόνα τους στο Σχολείο και θα κατευθύνονται στις Τάξεις τους από τις 8:00 έως τις 8:15 το πολύ. Στις Τάξεις τους θα τα περιμένει εκπαιδευτικός ενώ άλλοι εκπαιδευτικοί θα τα επιβλέπουν παράλληλα κατά την είσοδό τους και στους διαδρόμους.
  7. Τα παιδιά θα αποχωρούν  τμηματικά από τις 13:15 υπό τη σχετική επίβλεψη των εκπαιδευτικών , εξερχομένων βεβαίως πρώτα των Τάξεων Α΄ και  Β΄  Δημοτικού για ευνόητους λόγους.  Παρακαλείστε ιδιαιτέρως και εσείς να κρατάτε τις απαραίτητες αποστάσεις  έξωθεν των πυλών του Σχολείου ώστε να μην γίνεται συνωστισμός.
  8. Οι γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν  τώρα στην Δ΄  Δημοτικού, πρέπει να μεριμνήσουν για την δήλωση της δεύτερης ξένης γλώσσας ως τις 5 Ιουνίου.
  9. Οι γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στην Β΄ και  Γ΄ Τάξη, πρέπει να μεριμνήσουν για την δήλωση σχετικά με το μάθημα κολύμβησης κατά το σχολικό έτος 2020-2021 έως τις 10 Ιουνίου.
  10. Για την εν γένει εξυπηρέτησή σας , πρέπει να κλείνετε τηλεφωνικά την συνάντηση με εκπαιδευτικό και προσερχόμενοι να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής, τις αποστάσεις και τα λοιπά. Έχετε ήδη προ πολλού στη διάθεσή σας τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Εκπαιδευτικών και μπορείτε να επικοινωνείτε εν συντομία και με αυτόν τον τρόπο. 
  11. Μπορείτε επίσης να καλείτε τον Διευθυντή στο 2610 328877, και στο κινητό του 6936 890181 για ολιγόλεπτη συνάντηση με σκοπό την ταχύτερα δυνατή εξυπηρέτησή σας. 
  12. Τέλος, σας πληροφορούμε ότι :

  Α. Έχουν κοπεί τα χόρτα με ειδικό χορτοκοπτικό μηχάνημα πέριξ και έσωθεν του προαυλίου, και το προαύλιο έχει εν γένει καθαριστεί.

 Β. Το ειδικό μηχάνημα-σκούπα του Δήμου, συμπλήρωσε την Παρασκευή 29 Μαΐου τις άνωθεν εργασίες εντός του προαυλίου.

 Γ. Το Σχολείο έχει επαρκώς καθαριστεί και επιπροσθέτως απολυμανθεί εσωτερικώς. Εναπόκειται σε όλους μας να ήμαστε από τούδε και εμπρός περισσότερο προσεχτικοί.

   Γονείς και Εκπαιδευτικοί , συζητούμε με τα παιδιά καθημερινά δίνοντας τις απαραίτητες συμβουλές για την προστασία της υγείας τους, και βεβαίως--δεν λησμονούμε--να χαλυβδώσουμε και να σφυρηλατήσουμε από κοινού την αυτοπεποίθηση και αυτονομία τους, να τα εξασκήσουμε στην υπομονή, επιμονή, φιλομάθεια, πίστη, ελπίδα και ευγένεια, αλλά και να τα ωθήσουμε στην καλλιέργεια όλων των αρετών. 

    Εύχομαι σε όλους σας  καλό δρόμο προς τη λήξη του Σχολικού έτους που θα μας μείνει αξέχαστο, καλό δρόμο για το Καλοκαίρι.

 

 

                                                                                                                   Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

                                                                                                             ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Κ. ΜΕΤΑΞΑΣ

 

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου