«Δες το σφαιρικά!»

           



Τα τμήματα της Τετάρτης τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στην  «Εβδομάδα Περιβάλλοντος» με τίτλο «Δες το σφαιρικά!», που σχεδίασαν και διοργάνωσαν  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας / Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας / Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και το Δήμο Πατρέων (Τμήμα Σχολείων- Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, στην πλαζ Πατρών) για σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος .

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  γιορτάζεται 5 Ιουνίου. Η ημέρα αυτή αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και ο πλανήτης.

Το θέμα για το 2021 είναι: «Ξανασκέφτομαι. Αναδημιουργώ. Αποκαθιστώ» και αναφέρεται στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021 αποτελεί την αφετηρία της καμπάνιας του ΟΗΕ «Δεκαετία για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων (2021-2030).

Ο ΟΗΕ φέτος τονίζει την έννοια της αποκατάστασης της βλάβης που έχει προκληθεί στον πλανήτη. Μαζί όμως θέτει δύο ακόμα άξονες, αυτόν της φαντασίας και αυτόν της δημιουργίας και καλεί τους πολίτες όλης της υφηλίου να φανταστούν ξανά, να δημιουργήσουν ξανά και να αποκαταστήσουν τη φύση γύρω τους: Reimagine, recreate, restore!

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο ΟΗΕ, μας καλεί για τα εξής:

“Αυτή είναι η δική μας στιγμή.

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Αλλά μπορούμε να φυτέψουμε δέντρα, να πρασινίσουμε τις πόλεις μας, να ζωντανέψουμε τους κήπους μας, να αλλάξουμε τη διατροφή μας και να καθαρίσουμε τα ποτάμια και τις ακτές. Εμείς είμαστε η γενιά που θα συμφιλιωθεί με τη φύση. Ας ενεργοποιηθούμε, χωρίς να ανησυχούμε. Ας είμαστε τολμηροί, όχι διστακτικοί.”

              Την Τετάρτη 9/6/2021 στην πλαζ Πατρών  

τα τμήματα του Σχολείου μας παρακολούθησαν τις εξής δραστηριότητες:

                       

Τα παιδιά συμμετείχαν στις όμορφες δραστηριότητες, χάρηκαν τη φύση, έμαθαν παίζοντας την ανάγκη προστασίας της και γνώρισαν τρόπους για να το πετύχουμε.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση, τη φιλοξενία τους, το κέρασμα αλλά και το συμβολικό δωράκι που μας χάρισαν.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους με τις δράσεις μας υπεύθυνους συνοδούς μας.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά την υπεύθυνη του  τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κα Αντωνακοπούλου Ελένη που μας συνόδευσε καθ΄ όλη τη διάρκεια  των δραστηριοτήτων αλλά και βρήκε το χρόνο, παρά το απαιτητικό πρόγραμμά της, να παίξει μαζί μας.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου