Theme Preview Rss

Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2019-20Σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 11/09/2019 ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 π.μ.. 

Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!


Καλό καλοκαίρι !


Τις καλύτερες ευχές μας για ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό καλοκαίρι !

2ο Βραβείο στην ταινία μας "Το κλειδί" !


Η ταινία του σχολείου μας "Το κλειδί" απέσπασε το 2ο βραβείο στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» που διοργανώνουν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε .
Οι μαθητικές δημιουργίες που διακρίθηκαν θα αναρτηθούν προσεχώς στις ιστοσελίδες της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Αρχείου της ΕΡΤ. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σχολικό έτος.

Αναλυτικά τα βραβεία για τα Δημοτικά – Κατηγορία ταινίας (μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών)

1ο Βραβείο: 10ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας
2ο Βραβείο: 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (εξ ημισείας)
3ο Βραβείο: 3ο Δ. Σχ. Παλλήνης, Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία (εξ ημισείας)

Δύο ταινίες του σχολείου μας στο 5ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής Δημιουργίας 2019Δύο ταινίες του σχολείου μας κοσμούν  το 5ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής Δημιουργίας 2019, που διοργανώνει ο Όμιλος Cine-εκπαίδευση στις 13-14 Ιουνίου 2019, στον κινηματογράφο Παλλάς, στη Ρόδο .

Γιορτή λήξης


Με μια πολύ όμορφη γιορτή αποχαιρετίσαμε χθες μαθητές και εκπαιδευτικοί τη σχολική χρονιά. Μια γιορτή που τα είχε όλα ! Κέφι και αισιοδοξία από τα πρωτάκια μας με το χοροθέατρο , ζωντάνια και ενεργητικότητα με το μουσικοκινητικό της Τρίτης , σκέψη και προβληματισμό με της ταινία της Πέμπτης , χαρά και κέφι με τα τραγούδια των μαθητών μας , περηφάνια με τα βραβεία φιλαναγνωσίας , συγκίνηση με τα αποχαρετιστήρια των παιδιών της Έκτης...
Ευχόμαστε σε όλους παιδιά , γονείς και εκπαιδευτικούς καλό καλοκαίρι !
Αναβολή Πολιτιστικών Εκδηλώσεων


Σας ενημερώνουμε ότι οι προγραμματισμένες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Σχολείου μας για την Τετάρτη 12 Ιουνίου αναβάλλονται για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.00΄ π.μ.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση !

Το Σχολείο μας στο 5ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής- Ψηφιακής Δημιουργίας στη Ρόδο


Δύο ταινίες μας "Το κλειδί" και "Σωσίβιο...στο όνειρο" θα προβληθούν στο 5ο Φεστιβάλ Σχολικής - Κινηματογραφικής Ψηφιακής Δημιουργίας Όμιλος Cine Εκπαίδευση στη Ρόδο στις 13 & 14 Ιουνίου 2019.
Γιατί με τον κινηματογράφο γινόμαστε όλοι μια παρέα !


Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2019


Επίσκεψη στο πάρκο του Δήμου Πατρέων


Σήμερα, 4/6/2019, οι μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Πάρκο του Δήμου Πατρέων. Παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο « Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα », μέσω του οποίου γνώρισαν διάφορα υλικά και τεχνικές εικαστικής δημιουργίας. Τα παραγόμενα έργα των παιδιών θα αξιοποιηθούν στις εκδηλώσεις ιστοπλοϊκών αγώνων που θα γίνουν τον Αύγουστο στον χώρο της πλαζ Πατρών.


Ημερήσια εκδρομή στο Μεσολόγγι


Δημαρχείο πόλης - Πινακοθήκη

Την Πέμπτη 30 Μαΐου οι Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το Μεσολόγγι. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Δημαρχείο της πόλης και στην Πινακοθήκη , στο Μουσείο Τρικούπη , στο σπίτι του Κωστή Παλαμά και στον Κήπο των Ηρώων. 
Τέλος καταλήξαμε στην Τουρλίδα όπου χαλαρώσαμε και ξεκουραστήκαμε δίπλα στα νερά της λιμνοθάλασσας ! 


Δημαρχείο πόλης - ΠινακοθήκηΔημαρχείο Μεσολογγίου - Λόρδος Βύρων


Σπίτι Παλαμά 


Στο Μουσείο Τρικούπη μια κάλπη ...άλλης εποχής !


Κήπος Ηρώων

"Οι μύτες το 'σκασαν" - Θεατρική παράστασηΤην Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 η θεατρική ομάδα του 8ου Γυμνασίου Πάτρας παρουσίασε στο σχολείο μας τη θεατρική παράσταση "Οι μύτες το 'σκασαν" της Άννας Δενδρινού και σε διασκευή Αθηνάς Καλλιμάνη.


"Οι μύτες το 'σκασαν !"


"Ο Φήλιος μαθαίνει για τον ήλιο"


Σήμερα επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι επισκέπτριες υγείας κ. Τσαγκρή Χαραλαμπία και Ναούμη Ελένη , στο πλαίσιο της εκστρατείας του Υπουργείου Υγείας "Έξυπνοι στον ήλιο" ,  οι οποίες ενημέρωσαν τους μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων για την ηλιακή ακτινοβολία και τους τρόπους που μπορούμε να προστατευτούμε απ' αυτή.


Πρώτες βοήθειες


Σήμερα επισκέφτηκαν το σχολείο μας γιατροί και εκπαιδευτές διασώστες του ΕΚΑΒ Πάτρας , οι οποίοι ευαισθητοποίησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών. 
Οι μαθητές έμαθαν τι μπορούν να προσφέρουν σε κάποιον φίλο τους ή και μεγαλύτερο σε περίπτωση πνιγμονής , αναπνευστικής απόφραξης , ηλεκτροπληξίας , ανακοπής μέχρι να έρθει ιατρική βοήθεια. 
Τέλος πήραν πρακτικά μαθήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης , τη γνωστή ΚΑΡΠΑ. 
Η ζωή κάθε ανθρώπου είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει ! 
Η ψυχραιμία και η γνώση αντιμετώπισης ατυχημάτων μπορεί να σώσουν μια ζωή !


«Το παιχνίδι μου, δικό σου»Οι Α΄ και Γ΄ τάξεις του σχολείου μας συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας της Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με στόχο την ανάπτυξη του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης στην παιδική ηλικία με θέμα: «Το παιχνίδι μου, δικό σου».
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές ενημερώθηκαν σήμερα για τις αρχές, τους στόχους και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και για τις εθελοντικές δράσεις του που απευθύνονται σε παιδιά, ανθρώπους τρίτης ηλικίας, κρατούμενους, θύματα καταστροφών, άτομα με αναπηρία, πρόσφυγες και μετανάστες, ασθενείς.


Σκοπός του προγράμματος:
  • Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Εθελοντισμού γενικά και ιδιαίτερα απέναντι στα παιδιά της ίδιας ηλικίας που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα: υγείας, οικονομικά, οικογενειακά, κοινωνικά.

Στόχοι του προγράμματος:
  • Η ανάληψη εθελοντικής δράσης και η έμπρακτη έκφραση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν και να παίξουν με ένα καινούριο παιχνίδι.
  • Η συγκέντρωση παιχνιδιών για συνομήλικα παιδιά που στερούνται τη χαρά ενός παιχνιδιού.


Γιατί…
«Όταν προσφέρεις στον συνάνθρωπο, μπορείς να κάνεις τον κόσμο λίγο καλύτερο απ΄ ότι τον βρήκες.»