Theme Preview Rss

17η του ΝοέμβρηΠραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές και μαθήτριες των Ε΄1 και Ε΄2 τάξεων μέσα από τα θεατρικά έργα και δρώμενα που παρουσίασαν κατάφεραν  να αναδείξουν έννοιες όπως δημοκρατία , ελευθερία του λόγου, κοινωνική δικαιοσύνη ,  δικαίωμα στην παιδεία κ.τ.λ.
Τη γιορτή πλαισίωσε η χορωδία του σχολείου μας (Δ΄τάξη) , που μέσα από τα τραγούδια της κατάφερε να μας συγκινήσει και να μας μεταφέρει στο κλίμα της εποχής. 
Σε όλους τους συντελεστές της γιορτής αξίζουν θερμά συγχαρητήρια !

"Απαγορεύεται η Μουσική "


Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου το σχολείο  μας φιλοξένησε τη θεατρική παράσταση "Απαγορεύεται η Μουσική " από τη θεατρική ομάδα "Κοπέρνικος". Την παράσταση παρακολούθησαν η Α΄και η Β΄τάξη του σχολείου μας καθώς και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου.
Μια  διασκεδαστική , ψυχαγωγική και διαδραστική παράσταση με θέμα τη φιλία , τη συντροφικότητα , τη διαφορετικότητα , την ελευθερία , τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη. Οι μαθητές συνειδητοποίησαν τι ακριβώς γίνεται όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς "ο διαφορετικός άνθρωπος" , "ο παράξενος". 
Μέσα από την παράσταση καθώς και τη μουσική αποδεικνύεται πως η μουσική λειτουργεί σαν γέφυρα που ενώνει τους ανθρώπους καταλύοντας κάθε είδους στεγανά και σύνορα.
28η Οκτωβρίου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα ,  Παρασκευή 27/10/2017 , η σχολική μας γιορτή  για την 28η Οκτωβρίου 1940.


Κατά την έναρξη έγινε η παράδοση της σημαίας στους μαθητές και στη συνέχεια ακολούθησε ο  πανηγυρικός  της ημέρας από τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Μεταξά Νικόλαο. 


Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας τίμησαν τους προγόνους μας τραγουδώντας τραγούδια για το Έπος του '40, απαγγέλλοντας ποιήματα και παρουσιάζοντας θεατρικά δρώμενα.
«Πνοές ανέμων»


Σήμερα τα τρία τμήματα της ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών , το οποίο συμμετέχει φέτος στην επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας του Υπουργείου Πολιτισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός». 
Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του. Κεντρικός άξονας της δράσης είναι η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία, διαχρονικά. Το 2017, η δράση αφιερώνεται στον αέρα και έχει τίτλο : «Πνοές ανέμων» με τη θεματική «Αιολική Ενέργεια».

Το Πρόγραμμα των δράσεων που οργανώνει το ΜΕΤ περιλαμβάνει επιδείξεις πειραματικών διατάξεων με θέμα την Αιολική Ενέργεια σε σχολικές ομάδες Α/θμιας  & Δ/θμιας  Εκπαίδευσης .
.Σχολικός περίπατος


Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε τον πρώτο του σχολικό περίπατο ! Ώρα παιχνιδιού , χαλάρωσης και επαφής με τη φύση !

Άσκηση σεισμού στο σχολείο μαςΤην Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η προβλεπόμενη άσκηση ετοιμότητας σεισμού.
Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιµότητας και συντονισµού εκπαιδευτικών και μαθητών, για την αποτελεσµατική αντιµετώπιση ενός ενδεχόµενου σεισµού.
Στο τέλος ακολούθησε ενημέρωση των μαθητών από τον δ/ντή του σχολείου μας κ. Μεταξά Νικόλαο.
Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να είμαστε καλά προετοιμασμένοι!


Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά , η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου , γιορτάζεται σε όλα τα σχολεία της χώρας ως  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τα μαθήματα με δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι - ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ' έναν φυσικό τρόπο ζωής και άσκησης. 

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας προγραμμάτισε αθλητικές δραστηριότητες στον αθλητικό πολυχώρο "ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ"  Πάτρας.


Αγιασμός σχολικού έτους 2017-18


Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός της έναρξης του σχολικού έτους 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.15 π.μ.

Η αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο θα γίνει με το πέρας του αγιασμού με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους.

Ευχόμαστε σε όλους σας  καλή σχολική χρονιά  με υγεία , χαρά και δημιουργικότητα !


" Κι αν ήσουν εσύ ; "“Μονόλογοι από το Αιγαίο”
Θεατρικά Φεστιβάλ Σχολείων 

Διεθνής Ημέρα Δράσης 2017

Ελλάδα - Μάρτιος 2017

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Κέρκυρα

68 σχολεία
1150 μαθητές
124 θεατροπαιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί


Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Μπεκιάρης


Δημιουργία Βίντεο: Θανάσης Μπακαστάθης


Μουσική σύνθεση: Νίκος Δημογιάννης

«Θαλασσάκι» (παραδοσιακό τραγούδι)

Οι παραστάσεις των μαθητών στηρίχθηκαν σε κείμενα του βιβλίου

«Μονόλογοι από το Αιγαίο» που αποτελεί συλλογή 28 μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας στην Αθήνα και στην Πάτρα.

Το βίντεο εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Λισαβόνα μέσω του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;"

ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα
και σε θέματα προσφύγων
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες


Καλό καλοκαίρι !


Να έχετε ένα όμορφο και ξέγνοιαστο  καλοκαίρι !

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο !

Καλό καλοκαίρι ! Δ116 Ιούνη γιορτή του πατέρα! Δ1
Το Β΄2 ταξιδεύει...

(Κάντε κλικ στην εικόνα)

10 χρόνια ταινίεςΦέτος το σχολείο μας γιορτάζει μια σημαντική επέτειο : 10 χρόνια ταινίες.
Σε 10 χρόνια καταφέραμε να δημιουργήσουμε 18 ταινίες.
13 Μυθοπλασίας , 2 ντοκιμαντέρ , 3 animation.
Συμμετείχαμε σε διεθνείς , πανευρωπαϊκούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς καθώς και σε διεθνή και πανελλήνια κινηματογραφικά φεστιβάλ .
Οι ταινίες μας προβλήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας μέσω των φεστιβάλ , στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση και σε πολλά σχολεία.
Καταφέραμε να πάρουμε πολλά βραβεία και διακρίσεις.
Αλλά πάνω απ’ όλα καταφέραμε να αποκτήσουμε πολλές εμπειρίες , ζήσαμε όμορφες στιγμές , ήρθαμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον , μπήκαμε στη θέση των άλλων μέσω των ηρώων των ταινιών μας , προτείναμε πιθανές λύσεις στα προβλήματά τους , γίναμε δημιουργοί και νιώσαμε αυτή τη γλυκιά ικανοποίηση που νιώθει κάποιος όταν γεννά κάτι από το μηδέν και κυρίως όταν αυτό βρίσκει ανταπόκριση από τους γύρω του.
Το πρόγραμμα του κινηματογράφου έκλεισε επιτυχώς 10 χρόνια. Αποτελεί πλέον ένα κομμάτι της ιστορίας του σχολείου μας και γίνεται ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών.Οι ταινίες : "Για ένα αειφόρο σχολείο..."  ,  "Εγ-κλιματικές αλλαγές" , "Κανείς δεν περισσεύει..." , "Με τη φλόγα της γης" , "Πάρτε το ζεστά" , "Γιατί μόνο η ανακύκλωση δε φτάνει..." , "Η ζωή μια ρόδα" , "Αν τα παιδιά..." , "Με την καρδιά βλέπεις καλύτερα..." , "Όπου υπάρχει καπνός"  ,  "Μια ευκαιρία"  ,  "Σαν τα μάτια μας" , Σωσίβιο στο όνειρο" δημιουργήθηκαν με τα τμήματα του κ. Θ. Μπακαστάθη , ενώ οι ταινίες : "Μια μέρα αύριο"  ,  "Στης σπατάλης τον καιρό"  , "Σ' ένα δάσος μια φορά"  , "Όμορφη πόλη ;Μπορούμε και την αξίζουμε !"   , "Βιβλία παντού !" με τα τμήματα της κ. Γ. Ζαχαροπούλου.

Αγαπημένοι μας παλιοί μαθητές , Γυμνασίου , Λυκείου , φοιτητές  ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμά μας για τη σημερινή γιορτή. Δημιουργοί και πρωταγωνιστές των ταινιών μας έσπευσαν να μοιραστούν τη χαρά μας. Παιδιά με ευαισθησίες που έχουν το πρώτο τους σχολείο ακόμη μέσα στην καρδιά τους. Αυτό το σχολείο αγαπάμε , ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία , ένα σχολείο που ενώνει... 


"Βιβλία παντού !"Φέτος η τάξη μας (Γ΄1) υλοποίησε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα για τη φιλαναγνωσία με τίτλο «ΔιαβάΖΩΝΤΑΣ με φαντασία».
Στα πλαίσια του προγράμματος είχαμε την ευκαιρία να «στήσουμε» στην τάξη μας μια δανειστική βιβλιοθήκη, να διαβάσουμε βιβλία, να γράψουμε δικές μας ιστορίες, να ακούσουμε παραμύθια από αφηγήτρια παραμυθιών, να έρθουμε σε επαφή με συγγραφείς και να δημιουργήσουμε μαζί τους.
Είχαμε την ιδέα να κλείσουμε αυτό το ταξίδι στον μαγικό κόσμο των βιβλίων με μια ταινία για τα βιβλία.
Δεν είχαμε ιδέα όμως ότι ξεκινούσαμε έτσι ένα άλλο ταξίδι σε έναν κόσμο που μας ήταν άγνωστος, λιγάκι μας προκαλούσε άγχος, αλλά αποδείχτηκε μαγικός γιατί… «Όλο αυτό που έγινε για εμάς είναι μια εμπειρία φοβερή» αφού… «Νιώσαμε τέλεια, αγχωμένοι, χαρούμενοι ειδικά όταν την τελειώσαμε και την είδαμε έτοιμη!»(Κάντε κλικ στην εικόνα)