165 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών


Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Πατρέων και του Π.Γ.Ν για ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών . Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 165 κιλά ανακυκλώσιμων συσκευών , όπως οθόνες υπολογιστών , τηλεοράσεις , ανεμιστήρες , βίντεο , κασετόφωνα κτλ.
Οι συσκευές ζυγίστηκαν από τα παιδιά , καταγράφηκαν και παραδόθηκαν σήμερα για ανακύκλωση. 





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλές από τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούμε περιέχουν υλικά όπως μόλυβδο , υδράργυρο , αμίαντο κ.ά. , τα οποία είναι επικίνδυνο να συσσωρεύονται στις χωματερές ή να εκτίθενται στο περιβάλλον.
Για τη συγκέντρωση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού έχουν τοποθετηθεί μεγάλοι κάδοι συλλογής του υλικού σε διάφορα σημεία των πόλεων.
Συσκευές που μπορούν να ανακυκλωθούν είναι : μεγάλες οικιακές συσκευές ( ψυγεία , πλυντήρια κ.ά. ) , μικροσυσκευές που διευκολύνουν τη ζωή μας (κλιματιστικά , φωτιστικά είδη , συσκευές τηλεπικοινωνίας κ.ά. ) , προϊόντα εικόνας και ήχου , εξοπλισμοί πληροφορικής , ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία και παιχνίδια , ιατροτεχνολογικά προϊόντα , όργανα παρακολούθησης και ελέγχου , συσκευές αυτόματης διανομής κ.ά.
Καθένας μας πρέπει να συμβάλλει στην ανακύκλωση ΗΗΕ για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να ζούμε σ΄ έναν πλανήτη πιο καθαρό.

Χρίστος-Αχιλλέας Φάλαρης Ε΄2

Ανώνυμος είπε...

Στις 14 Οκτωβρίου τα παιδιά του 55ου Δημ. Σχολείου και συγκεκριμένα της Ε΄2 τάξης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πατρέων και του Π.Γ.Ν για ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Με τη βοήθεια των δασκάλων και των γονιών τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν 165 κιλά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Όλα τα παιδιά μαζί συνεργάστηκαν ώστε να ζυγίσουν και να καταγράψουν αυτές τις συσκευές. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Π.Γ.Ν.

Μιχαλάτος Παναγιώτης Ε΄ 2

Ανώνυμος είπε...

Στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών από τους μαθητές του Ε΄2 μετρήθηκαν και καταγράφηκαν οι ανακυκλώσιμες ηλεκτρικές συσκευές που είχε μαζέψει το σχολείο από τους γονείς των μαθητών.
Ομάδες , ομάδες μέτρησαν με μια ζυγαριά όλα τα ηλεκτρικά είση που είχαν μαζευτεί. Οθόνες , κινητά τηλέφωνα, καλώδια , πληκτρολόγια κ.α.
Μετρήθηκαν και το άθροισμα των κιλών τους ήταν 165 κιλά. . Αυτά τα 165 κιλά πήγαν για ανακύκλωση ανακουφίζοντας το περιβάλλον.
Αυτή η πράξη είναι άλλο ένα κομματάκι που προστέθηκε στο παζλ που αναδεικνύει το 55ο Δημ. Σχολείο Πατρών , ένα περιβαλλοντικό σχολείο με συνείδηση. Πραγματικά αξίζει σε αυτό το σχολείο μια διάκριση , ένα βραβείο για την προσπάθειά του , που δεν είναι για να πάρει το βραβείο αλλά γιατί νοιάζεται για το περιβάλλον.

Αιμιλία Κυριαζή Ε΄2

Ανώνυμος είπε...

ωραια

Ανώνυμος είπε...

Όντως ήταν μια πολύ ωραία πράξη αυτή.Συχνά έχουμε στα σπίτια μας πολλές ηλεκτρικές συσκευές όπου δεν μας χρησιμεύουν ή που δεν λειτουργούν.Πολλοί από εμάς τις πετάνε στα σκουπίδια και δεν μπαίνουν στον κόπο να τις βάλουν σε εναν κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και έτσι όπως είπε και κάποιο παιδί παραπάνω πανε στη χωματερή και μολύνουν το περιβάλλον...

Δημοσίευση σχολίου