Συγκέντρωση ρούχων για το Χαμόγελο του Παιδιού

Είμαστε η Πέμπτη τάξη και γίναμε εθελοντές!

Εθελοντής σημαίνει να βοηθάς τον άλλον. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να γίνουμε εθελοντές για να δίνουμε ελπίδα στο Χαμόγελο του Παιδιού. Μαζέψαμε πάρα, μα πάρα πολλά ρούχα από όλες τις τάξεις. Έτσι τα δώσαμε όλα τα ρούχα στην κυρία μας, την κυρία Φωτεινή και μαζί  με μερικά παιδιά τα πήγε σε ένα μαγαζί για να τα καθαρίσουν.  Θα τα παραδώσουμε στο Χαμόγελο του Παιδιού. Έτσι αυτά τα παιδιά θα είναι ευτυχισμένα και εμείς καλύτερα.
ΜΕ ΑΓΑΠΗ  Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ Ε1
Ι. Π.
Όταν πήγα στη MIELE ένιωσα χαρά, ικανοποίηση, ευτυχία, ενθουσιασμό, αγάπη διότι μπόρεσα κι εγώ να προσφέρω ρούχα σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη και να τα κάνω να χαμογελάσουν και να χαρούν πολύ!

Ν. – Μ. Μ.

 Την Παρασκευή 14-10 μαζέψαμε ρούχα για να τα πάμε στο κατάστημα που θα τα έπλενε και θα τα έδινε στο Χαμόγελο του Παιδιού. Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα. Στις 10 Οκτωβρίου φωνάξαμε όλα τα παιδιά του σχολείου να κατέβουν στο αμφιθέατρο για να τους παρουσιάσουμε τι φτιάξαμε  και να τα πείσουμε να φέρουν ρούχα. Στην αρχή τους διαβάσαμε ένα ποίημα ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ που το σκέφτηκε ένα παιδί της τάξης μας. Μετά δείξαμε ένα μικρό φιλμάκι όπου με λίγα λόγια έλεγε: “Φέρε ό,τι ρούχα δε χρειάζεσαι για να τα δωρίσουμε στα φτωχά παιδάκια. Μετά τέλειωσε η παρουσίασή μας και όλα τα παιδιά πήγαν στις τάξεις για μάθημα. Όλη την εβδομάδα μαζεύαμε ρούχα. Στις 15 Οκτωβρίου τα πήγαμε στο κατάστημα που θα τα έπλενε.

Χ. Μ.

 Ένιωσα πολύ όμορφα που βοήθησα στο να μαζέψουν ρούχα. Επίσης αισθάνθηκα ενθουσιασμό γιατί είναι υπέροχο να νιώθεις ότι με αυτό που δίνεις βοηθάς τόσο πολύ κόσμο .Πραγματικά εκείνο που ένιωσα εκείνη την ώρα δεν το έχω ξανανιώσει ποτέ στη ζωή μου!

Κ. Π.

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
Πάντα το επιθυμούσα
μα τώρα πιο πολύ
βοήθεια να προσφέρω
απ’ το βράδυ ως το πρωί.
Τα πάντα να προσφέρω
με όλη μου την καρδιά
όσο ανάγκη έχουνε
πτωχοί και ορφανά.
Και έτσι με αυτόν τον τρόπο
θα χαίρομαι κι εγώ
γιατί όταν δίνεις κάτι
χωρίς εγωισμό.

Λαμβάνεις κι εσύ τότε
πολλά απ’ το θεό
χώρια που το τέλος
θα πας στον ουρανό.

 Από τη μέρα που σκεφτήκαμε να γίνουμε Ε εθελοντική ομάδα του σχολείου μας χαρήκαμε πολύ. Αμέσως μετά οργανώσαμε μια παρουσίαση στο αμφιθέατρο και καλέσαμε όλες τις τάξεις να δείξουμε ένα διαφημιστικό φιλμάκι και ένα ποίημα. Μόλις τελείωσαν αυτά, τους είπαμε να μας δώσουν ρούχα που τους περίσσευαν για να τα πάμε στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Την τελευταία μέρα είχαμε μαζέψει πάρα πολλά ρούχα (200 κιλά). Τα πήγαμε στο κατάστημα που θα τα έπλενε και οι υπεύθυνοι χάρηκαν πολύ που τους τα δώσαμε.

Εγώ με την τάξη μου είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό που κάναμε. Κι έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε εθελοντές για ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ!

Α. Κ.


Αποφασίσαμε σαν τάξη να αναλάβουμε να μαζέψουμε ρούχα για τα παιδιά που τα χρειάζονται. Το ανακοινώσαμε σε όλο το σχολείο. Όλες οι τάξεις έφεραν ρούχα και τα δώσαμε στο κατάστημα που θα τα έπλενε για να τα δώσει στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Ξ. Σ.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου