"Μονόλογοι από το Αιγαίο" - Συμμετοχή του σχολείου μας


«Μονόλογοι από το Αιγαίο» είναι μία συλλογή 28 μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο. Πρόκειται για παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο. Οι ιστορίες τους αποτυπώνονται στην έκδοση «Μονόλογοι από το Αιγαίο: Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων» που κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα αγγλικά από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η Διεθνής Ημέρα Δράσης 2017 «Μονόλογοι από το Αιγαίο»

Η 21η Μαρτίου 2017, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων​, ορίστηκε ως Διεθνής Ημέρα Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο» από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Καλλιτεχνικά δρώμενα, παραστάσεις, δημόσιες αναγνώσεις κειμένων, φεστιβάλ με τη συμμετοχή σχολείων, καλλιτεχνικών και νεανικών ομάδων, θα λάβουν χώρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Σχολεία αξιοποιούν τις αφηγήσεις των ασυνόδευτων παιδιών, για την ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των μαθητών και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας με οποιοδήποτε τρόπο θεωρούν κατάλληλο. 

Το σχολείο μας , με το Ε΄2 τμήμα , συμμετέχει σε αυτό το κάλεσμα με τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους-ντοκιμαντέρ με τίτλο : "Σωσίβιο στο όνειρο..."
Η συμμετοχή του σχολείου μας έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του προγράμματος , τον οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου