Ανακοίνωση προς τους γονείς και κηδεμόνες

 


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του Σχολείου μας, σας ευχόμαστε μία καλή, δημιουργική, ειρηνική, καρποφόρα, ελπιδοφόρα  και χαρούμενη χρονιά.! Εμείς όλοι πρέπει να ελπίζουμε τουλάχιστον γι αυτά. Ας  ενεργήσουμε σαν να περνούσαν τα πάντα από τα χέρια μας  και ταυτοχρόνως ας στηρίζουμε το θάρρος μας και το μέλλον στον Θεό. Σύντομα, κάποιες οδηγίες και επισημάνσεις με την ευκαιρία της επανέναρξης των μαθημάτων στο Σχολείο.

   1. Οι μαθητές του Σχολείου μας θα προσέρχονται από τις 8 έως 8:15. Παρακαλείστε για την τήρηση του ως άνω ωραρίου απαρέγκλιτα. Τα Τμήματα Α1, Α2, Β1, Β2,  προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, δύνανται να προσέρχονται ΄και να αποχωρούν ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΙΝΔΟΥ. Όσα παιδιά από τις υπόλοιπες Τάξεις/ Τμήματα προσέρχονταν ή αποχωρούσαν και από την Πίνδου, μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν. Κατά την αποχώρηση των μαθητών στις 13:15, πρώτα σχολάνε τα ΤΜΗΜΑΤΑ Α1, Α2, Β1, Β2.

  2. Παρακαλείστε όλως ιδιαιτέρως καθ΄όλην την διάρκεια του Ιανουαρίου, που τα μέτρα λόγω του ιού Covid 19, συνεχίζονται περιοριστικά και αυστηρά , να μην συνωστίζεστε στις εξόδους, να αποχωρείτε άμεσα από αυτές χωρίς την  παραμικρή καθυστέρηση συζητώντας, είτε μεταξύ σας, είτε αναζητώντας τους δασκάλους. Συναντήσεις μόνο κατόπιν ραντεβού. Μην λησμονείτε να φοράτε τη μάσκα σας, είτε έξω από το Σχολείο, είτε σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης που θα εισέλθετε σε αυτό.

  3. Παρακαλείστε θερμώς για λόγους ευνόητους, (αυτό εξάγεται και από την εμπειρία μας του φθινοπώρου που μας πέρασε), κάθε παιδί να έχει 2 μάσκες μαζί του οπωσδήποτε. Μία αυτή που θα φορά και  άλλη μία εναλλακτικά στην σχολική του σάκα.

  4. Μη λησμονούμε τα παιδιά μας να φέρουν οπωσδήποτε μαζί τους καθημερινά φρέσκο νερό -- και το καλύτερο θα ήταν σε μεγαλύτερο παγουράκι ει δυνατόν -- ώστε να καλύπτονται ,και ο κάθε ένας να έχει το  δικό του.

  5. Τα παιδάκια να είναι ντυμένα --ειδικά όταν έχει άσχημο καιρό--με ζεστά και κατάλληλα ρούχα και να διαθέτουν όλο τον απαραίτητο σχετικό εξοπλισμό, ήτοι γάντια, σκούφο, κασκόλ, διότι σε κάποιες στιγμές ακόμη και όταν θα κάνει κρύο  τα παράθυρα θα ανοίγονται για ευνόητους λόγους. Όσο για πετρέλαιο διαθέτουμε άφθονο προς θέρμανση-- μην ανησυχείτε γι αυτό το θέμα.

 6. Είναι  ιδανικό, το πρωί πριν την αναχώρηση του παιδιού από το σπίτι του, να εξετάζουμε την κατάστασή του προσεκτικά , μήπως έχει πυρετό έστω και χαμηλό, βήχα, μήπως ζαλίζεται ή πονάει το κεφάλι του, η κοιλιά του  και εν γένει είναι αδιάθετο. Εννοείται ότι σε τέτοια περίπτωση το κρατάμε σπίτι και  ισχύουν όλα όσα γνωρίζετε αναλυτικά από το φθινόπωρο.

 7, Συμβουλεύουμε καθημερινά τα παιδιά μας --τα οποία έχουν περάσει και αυτά δύσκολα τόσο πέρσι όσο και εφέτος--να μην δημιουργούν προστριβές με τους συμμαθητές τους, να μην αγγίζονται, να είναι φρόνιμα τόσο στα διαλείμματα όσο και μέσα στην Τάξη κατά την ώρα του μαθήματος. Τσακωμοί, διενέξεις και εντάσεις δεν χρειάζονται ούτε για αστείο, ειδικώς αυτή την περίοδο  που διανύουμε.

 8.  Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, προσέχουμε την υγεία μας, ακολουθούμε τις οδηγίες και συμβουλές των δασκάλων μας. Επισημαίνω και το θέμα της συγκέντρωσης του μυαλού και της απαραίτητης προσοχής. Τονίζουμε ότι οφείλουμε να είμαστε  συγκεντρωμένοι στα μαθήματά μας , σε ό,τι μας ανακοινώνει ο Διευθυντής ή η Υποδιευθύντρια κα. Αλεξία Σωτηροπούλου, πλένουμε με το υγρό σαπούνι τα χέρια μας, δεν καταστρέφουμε τα μπουκάλια με αυτό--όπως ατυχώς έχω παρατηρήσει αρκετές φορές--και δεν το χύνουμε στο πάτωμα, χρησιμοποιούμε αντισηπτικό όπως το καθορίζει ο δάσκαλός μας. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, είμαστε ευγενικοί και μιλάμε μόνο με όμορφες λέξεις.

  Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας--και περισσότερα--ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το διδακτικό, μορφωτικό και κοινωνικοποιητικό έργο μας. Προσδοκούμε στη συνεργασία και κατανόηση των γονέων για το καλό των μαθητριών και μαθητών μας--και δράττομαι της ευκαιρίας να σας ευχαριστήσω για το ποσό των 560 Ευρώ που συγκεντρώθηκαν και δώσαμε στη ΦΛΟΓΑ, τον Σύλλογο Γονέων με παιδιά που έχουν νοσήσει από νεοπλασματική νόσο.

   Θυμίζω ότι καθόλη την διάρκεια του φθινοπώρου έως ότου έκλεισαν όλα τα σχολεία, δεν χρειάστηκε να αναστείλει την λειτουργία του ούτε ένα Τμήμα μας ή και ολόκληρο το Σχολείο μας. Διήλθαμε την περίοδο από 11 Σεπτεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου , δυνατοί και χωρίς να χάνουμε μαθήματα. Ας δείξουμε υπομονή, συνεργασία καθώς και την απαραίτητη ηρεμία  και αυτοσυγκέντρωση, με στόχο να συνεχίσουμε να λειτουργούμε έτσι και ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουμε ξανά. !

                                                                                       Με εκτίμηση Νικόλαος Μεταξάς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου