"Χάνσελ και Γκρέτελ…στην πρίζα"Σήμερα το σχολείο μας , Γ' - ΣΤ΄  , επισκέφτηκε το θέατρο Απόλλων για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση : "Χάνσελ και Γκρέτελ ...στην πρίζα" .

Η ιστορία γνωστή: Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ εγκαταλείπονται στο δάσος και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, βρίσκουν καταφύγιο σ’ ένα ζαχαρωτό σπίτι, που αποδεικνύεται παγίδα μιας Μάγισσας. Με την εφευρετικότητά τους, καταφέρνουν να εξοντώσουν τη Μάγισσα και να επιστρέψουν σπίτι τους…
Χάνσελ και Γκρέτελ…στην Πρίζα, στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων, μαζί με Παραμυθομαγειρέματα: ένα πρωτότυπο τηλεοπτικό σόου μαγειρικής που μας παρουσιάζει ο Μανώλης και η οικογένεια του!

Μέσα στο στούντιο-θέατρο, με τη βοήθεια της κάμερας και της οθόνης, καθώς και μιας σειράς από μακέτες και αντικείμενα, μαγειρεύουν συνταγές, ζωντανεύουν και αφηγούνται το παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ κι έτσι δίνουν την ευκαιρία στους θεατές, να κοιτάξουν «πίσω από την ιστορία».

Με εναλλακτική χρήση αντικειμένων και με τη διπλή ιδιότητα του εικονολήπτη και του ηθοποιού, δίνουν στους μικρούς θεατές ιδέες για μορφές αφήγησης που βασίζονται στη φαντασία και αποδεικνύονται εντυπωσιακές!

Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ φεύγουν από το σπίτι του πατέρα, περιπλανιούνται στο δάσος, αντιμετωπίζουν τη μάγισσα και τελικά… επιστρέφουν νικητές!

Για να κερδίσεις, πρέπει να παλέψεις. Όσο περισσότερο συνεχίζεις ν’ αγωνίζεσαι τόσο πιο πολύ θ’ ανταμειφθείς…

Μέσα από την περιπέτειά τους, τα δύο παιδιά γίνονται μαχητές της ζωής, ωριμάζουν και ενηλικιώνονται, αποκτούν γνώση! Στα καλά και στα άσχημα παραμένουν ενωμένοι, δίνοντάς ένα σπουδαίο μάθημα για την υπέρτατη αξία της οικογένειας.


Διασκευή- Ελεύθερη απόδοση : Παναγιώτης Φαφούτης-Κέννυ Μακ Λέλαν-Γιούλη Δούβου- Γιώργος Ρούφας-Μαντώ Κεραμιδά- Λυδία Τζανουδάκη- Δημήτρης Γκοτσόπουλος

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης - Κέννυ Μακ Λέλλαν

Σκηνικά-Κοστούμια : Κέννυ Μακ Λέλλαν

Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής: Γιώργος Δίπλας

Κίνηση: Κατερίνα Αναλυτή

Δραματουργία: Γιούλη Δούβου

Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Σπύρου

Βοηθός Σκηνοθέτης: Θανάσης Στασινός

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Μαντώ Κεραμιδά, Δημήτρης Παπαδάτος, Λυδία Τζανουδάκη.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου